O femeie a murit dupa ce a luat anticonceptionale

O femeie din Marea Britanie a murit din pricina unui cheag de sange care s-a format dupa ce a inceput sa ia anticonceptionale, scrie, joi, dailymail.co.uk. Helen Schofield, de 33 de ani, a luat timp de trei luni Dianette, dar nimeni nu i-a spus de riscul unei tromboze venoase. Mama femeii vrea acum ca aceste medicamente sa fie interzise pe piata farmaceutica. Ea a spus ca fiica ei n-ar fi luat niciodata pastilele daca ar fi fost informata de riscurile la care se supune.

Dr. Margaret Colter, cea care a prescris anticonceptionalele, a mentionat ca tanara care a decedat a luat si altfel de anticonceptionale si fusese informata de riscuri atunci. Avea dureri mari in timpul menstruatiei, acesta fiind motivul pentru care i-au fost prescrise pilulele. Medicul a declarat ca femeia era obeza dar, conform spuselor ei, avea o viata activa. In urma autopsiei s-a descoperit ca tanara a decedat din pricina unei tromboze pulmonare masive. Medicii au concluzionat ca anticonceptionalele sunt si ele raspunzatoare de complicatiile aparute.

Totusi, nu s-a descoperit nici o legatura directa intre anticonceptionalele Dianette si trombozele pulmonare masive, iar doctorii au declarat ca a fost vorba de un caz particular. Cei care produc aceste anticonceptionale au declarat ca vor face verificari si ca riscurile de a se forma cheaguri de sange sunt valabile in cazul oricaror anticonceptionale.   R.P.

Articolul este disponibil in pagina Ziua ONLINE, la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=31686&data=2009-06-26.

One thought on “O femeie a murit dupa ce a luat anticonceptionale

  1. Juliana

    efecte adverse sunt mult mai multe. spun asta pertnu ca le-am experimentat pe pielea mea. eu am dezvoltat alergii la alimente. asta pertnu ca anticonceptionalele mi-au distruns o enzima din intestine care se numeste DAO si care distruge histamina din alimente. cum eu nu mai am DAO, atunci cand mananc alimente bogate in histamina, am urticarie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *